Nissan Silvia S13 Vertex (Aoshima 1:24)

Nissan Silvia S13 Vertex TandE

Aoshima, 1:24

dokončené: 01/2020

Úvod

Model Nissanu 13 Silvia od Aoshima predstavuju modifikáciu (body kit) karosérie základného modelu, navrhnutú japonskou firmou T&E a v USA distribuovanou firmou Vertex. Japonská T&E dizajnovo upravila predný nárazník, bočné podbehy a zadný nárazník. Cieľom bolo zlepšenie aerodynamiky a stability vozidla pri vysokých rýchlostiach - zvýšil sa prítlak, znížil aerodynamický odpor a redukovali sa vzdušné turbulencie.

Na krabičke je síce zobrazená čístá červená verzia, vo vnútri je však veľký dekálových arch s reklamou na výrobcu T&E / Vertex.

Stavba

Model bol postavený čisto z krabičky, chcel som sa realizovať na povrchovke.

Namiesto červenej farby som si namiešal zelenú metalízu (mix zelenej a žltej + kovová Super Mettalic od GSI), aby model nevyzeral tuctovo. Najväčšia výzva boli veľkoplošné dekály, ktoré boli tvrdé, nechceli kopírovať detaily na povrchu a musel som ich násilím a veľkou dávkou MR. Mark Softerom dostávať do konečnej podoby. Nie všade to vyšlo dobre, na niektorých miestách je dekál popraskaný a niekde som musel chyby retušovať farbou na štetec.

Záverečný lak je 2K od MRP, ktorý rýchlo tvrdne a robí pekný sklovitý povrch, ktorý je však veľmi odolný, takže záverečne brúsenie a leštenie nie je celkom jednoduché.

Ďalšie fotky




Roman Pieron, 2021

Komentáre