Gipsy Avenger (Bandai, bez mierky)

Pacific Rim: Uprising

Gipsy Avenger

Bandai (bez mierky)

dokončené: 10/2020

Úvod

Jedná sa o jeden z neveľkej množiny mimo-ázijských mecha typov (asi najznámejší sú Transformers), ktorý sa objavil v akčom filme Pacific Rim 2. Mega obrovský mechanický stroj je riadený dvojicou ľudských pilotov, ktorí sú navzájom prepojený mysľou. Gipsy Avenger dizajnom vychádza zo svojho predchodcu Gipsy Danger, ktorý hral kĺúčovú úlohu v predchádzajúcom filme Pacific Rim v boji s mimozemskými príšerami Kaiju.
Model od firmy Bandai nemá uvedenú mierku, reálne to však bolo monštrum vysoké viac ako 80 metrov. Kvalita modelu je ekvivalentná High Grade technológii (HG) - jednotlivé časti tela sú pohyblivé, pričom kĺby sú z PVC materiálu.
Vyšli 2 verzie tohto modelu - bežná a DX set, ktorý obsahuje navyše štýlový stojan a najmä LED sadu, ktorá sa vkladá do hrudníka a osvetľuje Dual Vortex turbínu. Tá je v stavebnici vylisovaná ako číry diel.

Povrchovka / Painting and markings

Trochu modulácie a rozbitie jednoliatosti povrchu


Pod model som chcel dať nejakú jednoduchú podložku, tak som upravil existujúcu - doplnil som pád drobností a urobil jej hrdzavý povrch.

Záver

Model časom umiestním na spoločnú podložku s Obsidian Fury, ktorá bude znázorňovať ich vzájomný súboj v zamrznutej krajine. Časom... keď postavím Obsidian Fury...

Ďalšie fotky







Roman Pieron, 2021

Komentáre