AAA-3 Apollo Norm (Bandai mini)

Star Blazers 2202 / Space Battleship Yamato 2202

AAA-3 Apollo Norm

Bandai mini (bez mierky)

dokončené: 03/2021

Úvod

Vesmírna bojová loď triedy Andromeda, z japonského seriálu Star Blazers 2202 (medzinárodný názov) alebo Space Battleship Yamato 2202 (japonský názov). Okrem ťažkej výzbroje niesla aj takmer 200 bojových stáhačiek (Hayabusa / Cosmo Tiger II / Debake).

Stavebnica od Bandai je bez mierky, čo je typické pre sériu modelov Mecha Collection. Snaha o jednotnú veľkosť je vidieť v tom, že sa všetky modely tejto série zmestia do dlane ruky. Rovnaký koncept použil Revell v sérii Star Wars Pocket. Akurát úroveň kvality je neporovnateľná - Bandai aj v tejto veľkosti ponúka dokonalé detaily.

Stavba

Stavba je jednoduchá, keďže to má menej ako 20 dielov a všetko sa dá zložiť bez lepenia.

Povrchovka

Striekanie som robil po častiach, aby som sa dostal ku skrytým miestam. Snap-fit technológia tomu dosť napomáha. Povrchovka je dosť jednoduchá - viacero odtieňov modrej na odlíšenie panelov, biele doplnky vrátane pruhu na trupe a k tomu tmavo-sivý wash. Žiaľ jediná možnosť označenia sú nálepky, ktoré sa ukázali ako veľmi problematické a z povrchu viditeľne odstávajú. Pomáhal som im aj horúcim vzduchom, ale nepomohlo. Možno ich časom vymením za dekály, ktoré si však budem musieť vlastnoručne vyrobiť v bielej farbe mini rozmerov, či nie je jednodnuchá vec...

Ďalšie fotky






Roman Pieron, 2021

Komentáre