Zoids - mecha modely

Kategória sci-fi je pre konzervatívnych modelárov občas ťažšie stráviteľná a nejak nevedia akceptovať, že aj také niečo môže niekoho zaujať. Ak chcem pritvrdiť, spomeniem anime filmy a množstvo mechanických stojov, ktoré sa v nich preháňajú. Samozrejme, aj tie sa robia ako plastikové modely. Celkom vydarené, kvalitné, atraktívnosť predlohy je (ako vždy) čiste subjektívnou záležitosťou. Povedal by som úplne okrajovou témou u nás sú Zoids - mecha stroje podľa anime seriálov a filmov, pričom sú inšpirované zvieracou ríšou. Tigre, levy, psy, opice... všetko v mechanickom prevedení, ako Kotobukiya ich vyrába ako plastikové modely v mierke 1/72. Upozorňujem, že v super kvalite, v sérii Highend Master Model. V Ázii celkom obľúbené, v Európe z rôzych dôvodov neznáme.
Všetko je to len vec vkusu a otvorenosti pre nové modelárske výzvy. V princípe sú to modely ako každé iné a aj s nimi sa dajú urobiť divy. Asi takto môžu vyzerať, keď sú pekne postavené

Great Saber, autor Aqua
Berserker Tiger- Saber Tiger Schwartz, autor str1ku
Command Wolf AC Mk-II, autor Genosider
Lightning Saix, autor Shifty, čistá krabička, s dekálmi

Týmto príspevkom reagujem na čuráka menom Michal Žilinský, ktorý si nedovidí ani na koniec svojho arogantného a obmedzeného nosa.

Komentáre

kriz napísal(a)…
Outstanding!
Roman Pieron napísal(a)…
Thnx kriz, this was an attempt to remind the masses of the traditional modellers that there are also fantastic mecha models here (they are too marginal and dispraised in Slovakia&Czech)
PeVl napísal(a)…
Roman, toto len podpíšem. Petr