Dekály HR model na slovenské Bf 109G a Bf 109E

HR model práve vydal zaujímavú novinku - dekály v mierke 1/72 na lietadlá Messerschmitt Bf 109G-6 Slovenských Vzdušných zbraní. Okrem znakov Slovenského štátu aršík obsahuje aj SNP a najmä radu bielych čísel, všetkých, ktoré niesli slovenské Gustavy.
Tu je obrázok:



Rovnaký set vyšiel aj v mierke 1/48.
V tejto mierke som však objavil ďalšiu sadu na slovenské Messerschmitty, tentoraz Bf 109E. Obsahuje aj znak slovenskej letky na motorovom kryte (pre dve lietadlá), slovenské kríže s dodatočným modrým lemom a aj dve rôzne veľké biele čísla 2 (na všetko existujú fotky). Bohužiaľ sa mi zatiaľ nepodarilo zistiť, či budú alebo už boli rovnaké Emily aj v 1/72. Takže prosím, kto vie niečo o 1/72 sade na slovenské Emily, nech dá vedieť !!
Pre istotu zverejňujem fotku toho štvrťkového setu:



Na modeloch som dekály od HR model ešte neskúšal (zatiaľ modely slovenského letectva len skladujem, nadnesene povedané "kompletujem zbierku"), takže nateraz žiadne praktické skúsenosti... Ale aspoň na prvý pohľad je sútlač v poriadku.

P.S. Možno pre kompletnosť ešte dodám, že prvé dekály na lietadlá Slovenského štátu vyšli znaky a čísla na Aviu B-534. Tu je pohľad na ne - obsahujú kompletnú číselnú radu a kódové písmená troch stíhacích letiek a jednej cvičnej:

Komentáre