Braille Scale Monthly Competition

Keďže sledujem modelársku scénu zvanú Braille Scale (pozemná bojová technika v mierke 1/72), so záujmom pozorujem snahy modelárov o organizovanie on-line súťaže v stavbe modelov http://www.braillescalecomp.com/. Ich úvod znie:

Používáme otevřený posuzovací systém, kdy každý model je posuzovám oproti svému maximálnímu potenciálu, což umožňuje, aby vedle sebe soutěžily všechny modely. Udělovat se budou zlaté, stříbrné a bronzové medaile, a to všem modelům, které dosáhnou dané úrovně. A ačkoliv občas budou udělovány i ceny (oznámení o cenách bude sděleno před zahájením daného měsíce), cílem této webové stránky je povzbudit modeláře v malých měřítkách, aby dokončili co možná nejvíce modelů, zlepšili své dovednosti a současně získali určitou inspiraci, nadšení a podporu.

No nie je to super myšlienka ? Nie je síce nová, ale dotiahli ju do konca a dokonca zohnali aj sponzorov!! Inak, je to veľmi podobné tomu, o čo som sa kedysi pokúsil u nás v klube - "týždňovka" - postaviť model v krátkom čase, pričom by nešlo o čo najlepšiu stavbu alebo o súperenie, ale o povzbudenie, nadšenie a tímový duch, o zmenšenie počtu nepostavených modelov zavretých v skriniach a v neposlednom rade o vylepšenie rutinných návikov a testovanie nových modelárskych postupov.

Ja osobne začínam uvažovať o pripojení sa ku tejto výzve... na mesiac november je vyhlásená tématická stavba - Desert Warfare! Kto sa dá ukecať na niečo púštne ? Mám nepostaveného Horcha 108 & 20mm Flak30 (short-run od MACu ) z Afriky, možno by to stálo za pokus...

Komentáre